Milieu

Het Food Center Amsterdam (FCA) terrein wordt volledig vernieuwd. De plannen voor het bedrijventerrein zien er deels goed uit, maar er zijn ook een aantal punten waarvan wij, als bewoners, vinden dat er verbetering moet komen. Met name met betrekking tot milieu: zoals hittestress en luchtvervuiling in de vorm van fijnstof, kan er heel veel beter.

 • Parkeerdek: dichte balustrade aan de Oostkant.
  In plaats van een reling van 1,5 meter hoog, willen wij een dichte balustrade tot aan het dak, aan de Oostkant (kant van de Van Hogendorp sporthal). Deze balustrade zal ervoor zorgen dat er geen geluidsoverlast zal zijn en biedt kansen om het plan duurzamer te maken. Een mooie groene gevel!
  Meer informatie over het parkeerdek kunt u lezen bij Focuspunt 1: het Parkeerdek.


 • Parkeerdek: een overdekt dak.
  Wij willen een groen dak op het parkeerdek. Hierdoor is er een mogelijkheid om vervuilde lucht op te vangen en wanneer er een groen dak is zal de vorming van een hitte eiland meer beperkt worden
  Meer informatie over het parkeerdek kunt u lezen bij Focuspunt 1: het Parkeerdek.


 • Expeditiestraat (vrachtwagenstrook): overkapt
  Zoals VolkerWessels destijds zelf zo mooi verwoordde in hun tender video, zal een overkapte expeditiestraat ervoor zorgen dat er geen geluids- en fijnstof overlast voor de buurt zal zijn.
  https://player.vimeo.com/video/86997285#t=50 
  Wij willen dan ook dat de expeditiestraat overkapt wordt. Deze zal ervoor zorgen dat het nieuwe terrein veel duurzamer wordt, omdat fijnstof niet de buurt in komt en er met een groen dak meer verkoeling is tijdens hete perioden in de zomer..

  Meer informatie kunt u lezen bij Focuspunt 3: de expeditiestraat (vrachtwagenstrook)
 • Expeditiestraat (vrachtwagenstrook): een fijnstof onderzoek
  De 465 bewegingen per dag van vrachtwagens die over de expeditiestraat (vrachtwagenstrook) rijden gaan zorgen voor een hoge fijnstof. En doordat de strook niet overkapt wordt, zal dit allemaal de open lucht in gaan. Wij willen dat het Marktkwartier een fijnstofonderzoek laat doen specifiek voor het Food Center terrein.
  Meer informatie kunt u lezen bij Focuspunt 3: de expeditiestraat (vrachtwagenstrook)

 • Expeditiestraat en locatie koelvrachtwagens: inschatten van hittestress.
  Met de huidige scenario's voor klimaatverandering geven de huidige plannen een nadelige invloed op de vorming van hittestress. Experts kunnen inschatten wat het effect van de huidige plannen zijn en welke klimaatadaptieve maatregelen op deze locatie kunnen zorgen voor een goede leefbaarheid in de toekomstige zomers.

duurzaamwesterpark@outlook.com
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin